Luuk en Siem balen dat we vandaag de camping al weer verlaten. Ze willen zo graag langer dan een dag op een camping blijven. Vanmorgen gaan we eerst lekker wandelen in Bryce Canyon. Na een korte busrit (in alle Nationale Parken wordt aanbevolen de shuttle bus diensten te nemen in plaats van op eigen vervoer het park in te rijden) komen we uit bij de rim (top) van de canyon. We worden verrast door een prachtige kloof met hoodoo’s (staande smalle bergjes), heel bijzonder. De weg naar de rim toe was nog groen met dennenbomen. Zodra we op de top aankomen is het een oranje/roze enorme canyon. Totaal niet verwacht… Een hele mooie wandeltocht van een kleine 2 mijl gemaakt en weer met de bus terug naar de camper.

We willen vandaag niet zo ver rijden en besluiten onze route iets in te korten. We rijden naar het eerstvolgende Nationale park. Zo bijzonder, zoveel natuurparken op zo’n relatief korte afstand…

We rijden over Highway 12. Volgens de mevrouw bij het bezoekerscentrum van het Nationale park, de mooiste highway van Amerika. Onze eindbestemming van vandaag is Fruita. Een groene oase in een canyon van Capitol Reef National Park. We vinden werkelijk de allermooiste camping voor slechts 10 dollar per nacht en besluiten direct twee nachten te blijven in plaats van een (vrekkige Hollanders als we zijn). We hebben alleen geen full hookup (= elektra, riolering en water), maar dat nemen we maar weer even voor lief. Ik ga gelijk homemade pie halen bij het museumpje annex winkeltje naast de camping en al gauw zitten we weer te genieten van ons superuitzicht.

Advertentie