image

We verlaten Fruita en rijden over een bizarre weg (grijs maanlandschap) zuidwaarts, met als uiteindelijk doel van de dag Monument Valley. Het is een rit van 311 kilometer en we zijn allemaal vroeg wakker (waarschijnlijk gisteren gewoon te lui geweest), dus kunnen we vroeg vertrekken.

Nog voor 11 uur passeren we de oh zo bekende Colorado River (die van de Grand Canyon) waar we al een klein beetje een indruk krijgen van wat ons nog te wachten staat, de Grand Canyon. We zijn verbijsterd, weer een totaal ander landschap en dat in nog geen 2,5 uur rijden. Hoe kan het… We zijn verliefd op het land!!!

We brengen een bezoek aan Natural Bridges National Monument, een nationaal park waar een drietal natuurlijke bruggen staan, rotsen die door erosie miljoenen jaren geleden uitgesleten zijn waardoor ze nu op bruggen lijken. Omdat we onze route hebben ingekort hebben we Arches National Park overgeslagen, dit park is hiervoor een goede vervanger. De kinderen krijgen bij het bezoekerscentrum allebei een boekje met puzzels die ze moeten oplossen en daarmee kunnen ze junior Ranger worden. Ze vinden het erg leuk en moeiteloos lossen ze de puzzels op en leggen vervolgens aan het eind van het bezoek aan het park bij het bezoekerscentrum de eed af, waardoor zij nu echte junior Rangers zijn.

We rijden door richting Monument Valley. Monument Valley ligt in Navajo Country. Midden tussen de echte indianen. Onze camping ligt bij het Goulding Trading Post. Een prima camping, full hookup, met zwembad, wat willen we nog meer. Airco aan en relaxen maar… Eerst nog even wat boodschappen, blijkt dat die indianen toch wel een beetje raar volk zijn. Loop ik daar in mijn zomerjurkje door de supermarkt, komt er een indiaan, die z’n mobieltje zomaar onder mijn rok steekt en een foto maakt!!! Weer een les geleerd: geen te blote kleding aan in indianenland, daar kunnen de mannen hier niet tegen!

Advertentie