Get your kicks...

Ik zat voorin de helicopter vanmorgen! Hoe kicken is dat!
Weer een item van m’n bucket list af. Ik moet uitkijken dat mijn lijst niet te kort wordt (even nadenken…. uhm nee, toch niet, we verzinnen wel weer wat nieuws). Met de hele familie in een helicopter boven de Grand Canyon vliegen, wat een uitzicht. Ultiem!

Genoeg hierover, ik kan het niet in woorden omvatten. De beelden spreken voor zich (van de tocht van 25 minuten heb ik 10 minuten film), kom vooral een keer langs, dan show ik het graag onder het genot van een biertje of wijntje (of allebei).

Om 11.00 uur vanmorgen hervatten wij onze tocht over de world famous Route 66. Het allereerste dorpje, waar wij met de gedachte van er komen toch nog wel tien van dit soort dorpjes, door heen scheuren, is helemaal in de trend van de Cars film. Takel, Bliksem, DocHudson, Sally, Sheriff, Red etcetera, we zien ze allemaal staan, maar helaas, dat was het dan.

De volgende 100 kilometers zijn bijzonder saai. Wat nou ‘Get your kicks on Route 66′? Uiteindelijk zien we een stuk of zes RV’s geparkeerd staan langs de weg met nog een stuk of tien auto’s. Blijkt er een geweldig authentiek tankstationnetje te staan met ontzettend veel van die oude auto’s en andere junk. Direct een fotostop!! Deze laten we ons niet ontnemen.

Onze eindbestemming is Oakman, een oud cowboy/mijnersstadje waar de wilde mules (kruissing tussen ezels en paarden?) door de straten wandelen bedelend voor voer en water. Heel erg leuk stadje, maar helaas geen camping. We besluiten 50 kilometer verder te rijden naar Katherine’s Landing. Een heerlijke camping direct aan Lake Mohave, waarin we lekker kunnen afkoelen, want het is hier zeker een graadje of 40.

Advertentie