Amazing Grand Canyon!!!

Wat een dag! We waren vroeg wakker met een stralend blauwe lucht. Dat zag er goed uit. Opstaan, broodjes smeren en dan eerst naar het lokale luchthaventje om een helicoptertours boven de Grand Canyon te bespreken. Morgenvroeg 09.35 zijn we aan de beurt, spannend!!!

Daarna zijn we het park ingereden voor een bezoek aan een aantal uitzichtpunten. Bij de eerste aangekomen besluiten we toch maar te wandelen van uitzichtpunt naar uitzichtpunt. Na 3,5 kilometer (en dat is hier echt maar een ontzettend klein eindje), en ongeveer 100 foto’s en verschillende video-opnames zijn we nog niet uitgekeken, maar we zijn aangekomen bij de Bright Angel Trail. Dit is het bekendste trail van de canyon, deze loopt tot onderaan de Colorado rivier. Een afdaling van 1,6 kilometer. We besluiten – vanzelfsprekend – deze afdaling niet in zijn geheel te doen (dat mag ook niet in een dag heen en weer terug), maar gezien de temperatuur (graadje of 35 a 40 in de zon) besluiten we tot een wandeling na de eerste verfrissingspost.

Allemaal bepakt met water starten we de afdaling van 1,7 mijl (2,5 kilometer ongeveer). Na circa 2 kilometer groeit ons angstige besef dat we ook nog terug moeten, bult op… De tocht is fantastisch en het uitzicht overtreft alles. Zo mooi, zo indrukwekkend… we raken niet uitgekeken. Ik heb geloof ik wel duizend foto’s gemaakt. Bij de verfrissingspost allemaal voorzien van nieuw water en dan maar weer omhoog. Driehonderdmeter verticaal de wand van de canyon weer op.

Moe maar ontzettend voldaan aan een biertje, de allerlekkerste BBQ chickenwings van de hele wereld (of komt dat omdat alles superlekker smaakt na zo’n tocht) en friet bij de pub nagenieten van onze tocht. Heerlijk!!

Nog even naar de Condor talk van de Ranger in het park en dan maar weer terug naar de camping. Het is nog steeds warm en mooi (het is monsoon seizoen, dus het hoost aan het eind van de middag geregeld). Straks even de camera’s leeg maken, lekker douchen, een wijntje en dan zijn we helemaal klaar voor morgen. Another fantastic day in the USA! We love it.

Advertentie