Death Valley, Hoover Dam en Las Vegas

Nadat we gisteren na een ietwat verkoelende duik in het zwembad lekker hebben gegeten in het lokale restaurantje, hebben we ons toetje genuttigd bij de camper. We hadden een 1,5 liter bak chocolate chip cookie dough ijs gekocht en besloten die als toetje te nuttigen. De föhn wind van een graadje of 45 tot 50 (in het donker) zorgde er voor dat het ijs bijna gesmolten was voordat we de lepel naar onze mond gebracht hadden. De sterrenhemel was zeer indrukwekkend (Melkweg), maar we hebben niet al te lang buiten gezeten. In de camper was het gelukkig wat koeler, dankzij de airco.

Vanmorgen zijn we na een goede nachtrust vertrokken voor een ritje dwars door Death Valley, langs Las Vegas naar de Hoover Dam en weer terug naar Las Vegas voor de camping. Onze eerste stop was direct na onze camping de indrukwekkende Stovepipe Wells Dunes. Een enorme zandvlakte met zandduinen, ze worden vergeleken met de Sahara (maar Amerikanen overdrijven wel een beetje). Niettemin zijn ze erg indrukwekkend.

Na een fantastische rit door de woestijn naderen we Las Vegas en dat merken we door het toenemende aantal casino’s (en brothels) aan de kant van de weg. We zien de Strip al links liggen, maar rijden nog even voorbij omdat we graag de Hoover Dam willen bekijken.

Om de parkeerplaats van de Hoover Dam te bereiken moet je er eerst overheen (!!!) rijden. Hoe gaaf is dat. Met onze mega RV zo de dam over. Wat een enorm bouwwerk. Ongelooflijk hoe ze dat hebben kunnen maken, bijzonder knap. We nemen een rondleiding door de Power Plant en zijn zwaar onder de indruk.

Eenmaal terug in de camper, snel de airco weer aan, want het is nog steeds een graadje of 40 en op zoek naar de camping in Vegas. We staan op een camping met zwembad aan de Strip. Centraler kunnen we niet zitten. Gezellig is de camping niet echt (een grote asfaltplaat), maar ons vertier zoeken we wel elders in deze stad!

Advertentie