Volgend jaar vier ik mijn werkjubileum. Ik werk dan een kwart eeuw, waarvan 20 jaar in de bouw. In die 20 jaar heb ik duizenden Nederlanders geholpen aan een comfortabel en veilig thuis. Ik heb een bijdrage geleverd in renovatie-, verduurzamings- en vele, vele nieuwbouwprojecten. Ik heb een fantastisch gezin met een lieve man en twee heerlijke zonen. Ik ben trots op wat ik heb bereikt, ik heb het goed. Ik leef in luxe.
In 2015 werd een groot deel van Nepal geraakt door een allesverwoestende aardbeving. Meer dan 800.000 huizen zijn verwoest. Meer dan 8 miljoen mensen raakten dakloos. Moet je je eens voorstellen, dat is ongeveer de helft van Nederland… Nu 4,5 jaar later is ongeveer de helft van de 800.000 huizen herbouwd. Een simpel rekensommetje zegt me dat dan nog zo’n 4 miljoen mensen dakloos zijn. Mensen die leven onder erbarmelijke toestanden in onveilige bouwvallen, in noodtenten of onder een zelfgespannen zeil.   
Goede huisvesting is een basisrecht. Dat vind Habitat for Humanity, en dat vind ik ook! Een goed en veilig (t)huis is het beste fundament voor een beter leven. Het betekent betere gezondheid, betere educatie en een beter bestaan. Ik ervaar dit hier in Nederland zelf voor mijn gezin, en ik ervaar dit in mijn gesprekken met de mensen aan wie ik prachtige comfortabele huizen verkoop. Mensen in Nepal (en waar ook ter wereld) hebben dezelfde rechten. 
Mijn werkjubileum vier ik volgend jaar met een bouwreis. Ik ga twee van mijn grote passies combineren: reizen en mijn werk. Met Expeditie Habitat ga ik 3 dagen hiken door de Himalaya en 3 dagen meehelpen aan de bouw van een project van 40 huizen voor dakloze Nepalese gezinnen die al 4,5 jaar in armoede leven. Uiteraard betaal ik zelf voor mijn eigen kosten. Daarnaast ben ik een sponsoractie gestart om minstens € 3.000 op te halen voor de bouw van deze huizen. Geld dat direct ten goede komt aan dit project.
Wil jij ook je (financiële) steentje bijdragen? Steun dan dit project door op de onderstaande hyperlink te klikken. Jouw bijdrage komt zeker goed terecht! Bedankt alvast! Samen bouwen we een beter leven.
Doneer nu: https://bouwmee.habitat.nl/actie/melanie-willemse/doneren

Advertentie